1. SRTAP  از قوانین کمیتۀ اخلاق انتشار یا COPE  پیروی می‌کند و در صورت مواجهه با موارد انتشار تکراری، مطابق با کمیتۀ اخلاق انتشار یا COPE با پژوهشگران برخورد خواهد کرد. 
  2. SRTAP از آیین نامه اخلاقی انجمن فیزیک پیروی می کند.
  3. SRTAP از سامانه مشابهت یابی سیناوب همیاب جهت بررسی مشابهت یابی استفاده می کند.
  4. هیأت تحریریه مجله در رد یا قبول، ویرایش، تلخیص یا اصلاح ادبی مقاله‌های دریافتی آزاد است.
  5. کلیه مقالات تا تعیین تکلیف نهایی به‌عنوان امانت نزد دفتر مجله خواهد بود.
  6. SRTAP از سیاست داوری همتا یا Peer Review استفاده می کند. اطلاعات شخصی نویسندگان مقالات برای تمامی افرادی که به آن دسترسی دارند مانند سردبیر، اعضای هیأت تحریریه و مدیر داخلی و اجرایی مجله و سایر عوامل فعال (غیر از نویسنده مربوطه) مانند داوران، مشاوران، ویراستار و ناشر، کاملاً محرمانه بوده و در هر زمانی از آن محافظت می شود.

    وظایف داوران

    1.   داوران محترم  می‌بایست بعد از بررسی اولیه، بلافاصله سردبیر مجله را در جریان نتیجه آن قرار دهند که شامل الف: پذیرش داوری.   ب: عدم داوری مقاله به‌دلیل نبودن موضوع مقاله در حوزه کار داور، کمبود وقت یا هر علت دیگر است.
    2. داوران محترم در بررسی کیفی، محتوایی و علمی مقالات،  به سردبیر مجله یاری رسانده و یا از طریق ارتباط اعضای هیأت تحریریه با نویسنده محترم به بهبود و ارتقاء کیفی و محتوایی مقالات کمک کنند.
    3.  داوران محترم  می‌بایست بعد از بررسی اولیه، با استفاده از نرم افزار مشابهت یابی اصالت و یا سرقت ادبی محتوی مقاله،  بلافاصله سردبیر مجله را در جریان نتیجه آن قرار دهند، و در صورت مواجهه با موارد انتشار تکراری، JRMBS مطابق با کمیتۀ اخلاق انتشار یا COPE با پژوهشگران برخورد خواهد کرد. 
    4.  کلیه اطلاعات موجود در مقاله می‌بایست برای داور محرمانه تلقی شده و داور در حفظ آن بکوشد.
    5.  داوری مقالات می‌بایست بر اساس مستندات علمی و استدلال کافی باشد و به وضوح و روشنی بیان شود و از اعلام نظر سلیقه‌ای، شخصی، نژادی و غیره در داوری مقالات خودداری شود.
    6.  توجه به منابع استفاده شده در مقاله از دیگر نکات مورد توجه داوران محترم می‌باشد. کلیه تحقیقات، موضوعات و نقل قول‌هایی که در مقاله استفاده شده است می‌بایست با ارجاع دهی کامل همراه باشد.
    7.  داوران مقالاتی که منافع اشخاص، مؤسسات وشرکت‌های خاصی به‌وسیله آن حاصل می‌شود ویا روابط شخصی در آن مشاهده می‌شود را نمی‌بایست برای داوری قبول کنند.
    8.  درصورت رد مقاله به دلیل تکراری بودن ضروری است که داور محترم آدرس و مشخصات مقاله مورد نظر را در اختیار سردبیر قرار دهد.

     وظایف نویسندگان 

    1. مقالات ارسالی باید در زمینه تخصصی مجله پژوهش سیستم‌های بس‌ذره‌ای و حاصل کار پژوهشی نویسنده یا نویسندگان باشد. مقالات ارسالی یا بخشی از آن نباید پیشتر یا به‌طور همزمان برای هیچ مجله‌ای در داخل و خارج از کشور ارسال شده باشد، به‌همین دلیل تکمیل فرم تعهدنامه نویسنده مبنی بر عدم ارسال مقاله برای سایر نشریات به منظور چاپ یا داوری، در زمان ثبت نام و ارسال مقاله الزامی است.
    2.  مقالات ارائه شده به‌صورت خلاصه مقاله در کنگره‌ها ، سمپوزیومها، سمینارهای داخلی و خارجی که چاپ و منتشر شده باشد، می‌تواند جهت بررسی برای چاپ به مجله ارسال شود.
    3. اصلاح و خلاصه‌کردن مطالب با نظر نویسندگان انجام می‌شود و مسئولیت صحت محتوای مقالات بر عهده نویسندگان است و چاپ آن به معنای تأیید آن نیست.
    4.  نویسنده مسئول،  عهده‌دار مکاتبات با دفتر مجله خواهد بود.
    5.  مقالات ارائه شده باید از نتایج تحقیقات نویسندگان مقاله باشد و هرگونه استفاده از تحقیقات سایر افراد باید با ذکر منبع در مقاله آورده شود.
    6.  کلیه نویسندگان می بایست در تولید مقاله ارسالی سهیم باشند. نویسنده مسئول مقاله می‌بایست نسبت به وجود نام و اطلاعات تمامی نویسندگان و عدم وجود نام نویسنده غیر مرتبط با مقاله اطمینان حاصل کند،  همچنین کلیه نویسندگان می بایست مقاله را مطالعه و نسبت به ارائه آن به توافق رسیده باشند.
    7. نویسندگان باید نام کلیه حمایت کنندگان مالی مقاله خود را معرفی نمایند.
    8. نویسنده در هر زمانی که متوجه هرگونه خطا و بی‌دقتی در مقاله خود شوند باید دفتر مجله را در جریان آن قرار دهند و نسبت به اصلاح یا بازپس‌گیری مقاله اقدام نمایند.
    9. نویسندگان موظفند در هر زمانی که لازم باشد داده‌های خام مقاله را دراختیار هیأت تحریریه قرار دهند.

سرقت علمی چیست؟[1]

منبع:  http://www.samimnoor.ir/view/fa/ArticleView?itemId=14

از آن‌جا که امکان رخ دادن سرقت علمی در همهٔ حیطه‌ها و حوزه‌های علم و پژوهش وجود دارد، عالمان هر حوزه از علم، نکاتی را از دیدگاه خود در زمینۀ سرقت علمی به رشتۀ تحریر درآورده‌اند و در نتیجه تعاریف گوناگونی از این پدیده ارائه داده‌اند. با مطالعۀ موارد مختلفی که دانشمندان علوم مختلف در این زمینه بیان کرده‌اند، مفهومی یکسان را به عنوان نقطۀ مشترک تمامی این تعاریف مختلف می‌توان  تشخیص داد. سرقت علمی نوعی فریب‌کاری در محیط علمی است و در خوشبینانه‌ترین حالت و در صورت غیرعمدی بودن آن، نوعی سهل‌انگاری است. یکی از جامع‌ترین تعاریف سرقت علمی، توسط کمیته اخلاق نشر[2] ارائه شده است: سرقت علمی به استفادهٔ غیرعمدی[3] یا دانسته[4] و یا بی‌ملاحظه[5] از کلمات، ایده‌ها، عبارات، ادعا و یا استنادات دیگران بدون قدردانی و توضیح و استناد مناسب به اثر، صاحب اثر یا سخنران ایده گفته می‌شود.[1]   

در یک جمع‌بندی باید گفت که آفرینندگان آثار علمی و ادبی باید هنگام خلق آثار خود استفاده از آثار دیگران را با دقت ثبت کنند و این استفاده را به نحو متناسب به آگاهی مخاطبان برسانند تا علاوه بر حفظ صداقت، از اتهام فریبکاری و سهل‌انگاری مصون بمانند.

منابع

  1. Committee on Publication Ethics (COPE). Plagiarism policy and guideline: Writing to avoid plagiarism1990 Feb 14, 2015. Available from: Available from http://publicationethics.org/resources
  2. Bailey J. Plagiarism Today - Plagiarism is More Than Just Text Problem 2015 [Mar 05, 2015].

[1]Plagiarism

[2] COPE (Committee On Publication Ethics)

[3]Intentional

[4] Knowing

[5]Reckless