نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه تبریز

2 دانشکده فیزیک- دانشگاه تبریز- تبریز- ایران

چکیده

یکی از روش‌های نگهداری مواد غذایی، استفاده از پوشش‌های خوراکی سازگار با محیط زیست می‌باشد. در این تحقیق از فیلم حاوی نانوذرات بیوسنتز شده تحت پلاسمای سرد فشار اتمسفری جهت پوشش‌دهی میوة آلو استفاده شده است. سنتز نانوذرات در یک راکتور H شکل حاوی مخلوط نیترات نقره و عصارة برگ گیاه ریحان به صورت برهمکنش پلاسما با سطح مایع انجام گرفته است. با اعمال پلاسمای گاز آرگون به سطح مایع و بهینه سازی زمان اعمال پلاسما و میزان مواد به کار برده شده، نانوذرات نقره تحت یک روند سریع سنتز شدند. دما و چگالی الکترونی پلاسما به ترتیب keV1 و 3-cm1015×5.011 اندازه‌گیری شدند. جهت تولید فیلم، از مخلوط نانوذرات سنتز شده در محلول، با پودر آگار - آگار و گلیسیرول استفاده گردید. نتایج حاصل از طیف سنجی مرئی- فرابنفش نشان می‌دهند که نانوذرات سنتز شده نقره می‌باشند. همچنین نتایج تجربی حاصل از آنالیز تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان می‌دهند که نانوذرات سنتز شده دارای اندازة زیر nm100 با مورفولوژی کروی و شبه کروی هستند. نتایج به دست آمده از تاثیر زمانی فیلم در مدت 45 روز بر روی میوه‌ها نشان می‌دهد که میوه‌ با پوشش min1 در بازة‌ زمانی 23 روز، دارای ماندگاری بیشتری نسبت به سایر میوه‌ها می‌باشد.